Одіозного суддю Швеця відсторонили від посади

Одіозного суддю Швеця відсторонили від посади

Укрінформ
Вищою кваліфікаційною комісією суддів України прийнято рішення про відсторонення від посади строком на два місяці судді Вищого господарського суду України Віктора Швеця.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

"За результатами розгляду клопотання Генерального прокурора України, у середу, 7 вересня 2016 року, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України прийнято рішення про відсторонення від посади строком на два місяці судді Вищого господарського суду України В. Швеця", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 27 липня 2016 року, в ході досудового розслідування, яке здійснюється слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генпрокуратури, Генеральним прокурором України Юрієм Луценком вручено повідомлення про підозру Швецю, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-