Битва за землю на Святошино: Київміськбуд заявляє про наявність усіх документів

Битва за землю на Святошино: Київміськбуд заявляє про наявність усіх документів

Укрінформ
У ПАТ "ХК "Київміськбуд" назвали "рейдерським захопленням" ситуацію, яка виникла 6 вересня на будівельному майданчику компанії по вулиці Святошинській в Києві.

У компанії заявляють, що «Київміськбуд» отримав всю дозвільну документацію. Про це сайті компанії.

«З учорашнього дня на одному з будівельних майданчиків «Київміськбуду» відбувається така акція. Окрім як рейдерське захоплення її іншими словами назвати не можна. Але розбиратися у тому, хто її проплатив і хто відповідатиме, - це не наша справа. Цим займатимуться компетентні органи», - зазначила віце-президент Холдингової компанії Світлана Новохацька під час прес-конференції.

За її словами, дуже прикро, що останнім часом в країні, де йде війна і безліч проблем, «з'явилася своєрідна мода - захоплювати, блокувати будівельні майданчики, прикриваючись гаслами про демократію і свободу». «Шкода, що не розібравшись, чи є документація на будівництво законною, беруть участь в цих акціях народні депутати, які прикриваються військовими батальйонами», - сказала Новохацька.

У свою чергу віце-президент «Київміськбуду» Степан Кударенко зазначив: те, що відбувалося вчора на будівельному майданчику по вулиці Святошинській є перешкоджанням законній господарській діяльності підприємства. Він пояснив, що «Київміськбуд» отримав всю дозвільну документацію, як того вимагає закон. «Якщо говорити про юридичну чистоту початку будівельних робіт, то побачивши усі документи, до цього не може виникати жодних запитань», - уточнив він.

Віце-президент Василь Дудурич також заявив, що проведення будівельно-монтажних робіт на даній земельній ділянці є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами і експертними висновками, які має «Київміськбуд». Він пояснив, що у 2014 році було рішення Київської міської ради про передачу земельної ділянки ПАТ «ХК «Київміськбуд» для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями по вул. Святошинській в Святошинському районі міста Києва. Після цього рішення 20 березня 2015 року був укладений договір оренди земельної ділянки (терміном на три роки) між Київрадою та Холдинговою компанією.

«Що стосується аргументів, то існують неточності з розташуванням ділянки: то вулиця Святошинська, то провулок Святошинський, хочу пояснити, що це звичайні інсинуації. Земельна ділянка має кадастровий номер, тобто свій так званий ідентифікаційний код. Він єдиний і незмінний. Цей код вказаний у дозволі на будівництво», - сказав Дудурич.

Він додав, що півроку тому, коли жителі прилеглих будинків чинили певний опір проти зведення багатоповерхівки, між «Київміськбудом» і активістами було досягнуто компромісу. Зокрема, нагадав Дудурич, компанія погодилася на розробку дитячого майданчика, дитячого садка і розширення заїзду до цієї території. «... Але після того як «Київміськбуд» виконав усі умови, активісти заявили, що не хочуть цього будівництва. Тут вже втручаються якісь люди, які просто не висловлюють своїх бажань, не шукають компромісу, а просто - проти, та висувають якісь інші умови», - наголосив він.

Дудурич заявив, що всі дозвільні документи опубліковані на сайті компанії і будь-хто може ознайомитися з ними.

Як повідомлялося, ПАТ «ХК «Київміськбуд» розпочав підготовчі роботи для будівництва багатоповерхівки за адресою вул.Святошинська в Святошинському районі. Місцеві жителі виступили проти будівництва, жителі Святошинського провулку почали перешкоджати будівельним роботам. Протистояння переросло у серйозну сутичку, пізно вночі 6 вересня на місце прибули народні депутати з представниками добровольчих батальйонів, які теж намагалися пройти на ділянку. Для встановлення порядку правоохоронцям довелося залучати додаткові сили, в тому числі «КОРД» і гвардію. На сьогодні ситуація контролюється Національною поліцією. Поліція почала два кримінальні провадження - за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-