В ОБСЄ заступилися за

В ОБСЄ заступилися за "Інтер"

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович назвала неприйнятним насильство по відношенню до ЗМІ, навіть якщо їх редакційна політика не подобається деяким державним чиновникам та лідерам неурядових організацій.

Заява ОБСЄ є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в ФРН.

"Насильство ніколи не було прийнятною відповіддю на незгоду з редакційною політикою, навіть якщо висвітлення вважається провокаційним і спірним", - заявила Міятович.

Вона засудила підпал редакції телеканалу "Інтер" в Києві в неділю і вкотре закликала забезпечити безпеку журналістів в Україні.

Міятович водночас звернула увагу на реакцію президента Петра Порошенка і Національної Спілки журналістів України, які також засудили насильницький акт.

"Я вітаю швидкий початок розслідування з боку влади. Я сподіваюся, вони роблять все від них залежне, щоб забезпечити безпечне робоче середовище для співробітників "Інтера", - сказала Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Водночас, Міятович висловила занепокоєння тим, що журналістові "Інтера" Данилу Русакову було заборонено в'їзд в Україну 1 вересня, а проти ряду співробітників, в тому числі колишньої журналістки Марії Русакової і менеджера компанії "Національні інформаційні системи" Ігоря Шувалова, за повідомленнями, спецслужби проводять розслідування.

Раніше, у лютому 2016 року Міятович вже висловлювала стурбованість з приводу акції протесту проти редакційної політики каналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-