Медіаексперт: Ситуацію з Інтером активно

Медіаексперт: Ситуацію з Інтером активно "розганяє" росТБ

Укрінформ
Ситуація з підпалом телеканалу "Інтер" шкодить міжнародному іміджу України. Її активно "розганяють" російські пропагандисти.

Про це кореспонденту Укрінформу в коментарі зазначила виконавчий директор ГО "Детектор медіа" Діана Дуцик.

"Підпалювати будь-які приміщення дуже ганебно і погано, але у цьому випадку – це погано з кількох міркувань, тому що сьогодні це шкодить інтересам України. Але в мене також, з іншого боку, є багато питань до самого "Інтера" і до топ-менеджменту каналу. Тому що насправді у суспільстві накопичився певний негатив до телеканалу, певні претензії до того, як телеканал поводиться в умовах війни. Суспільство ці питання задавало і от в результаті виникла ця ситуація. Звісно, правоохоронні органи мають це розслідувати, але для мене  - це провокація", - заявила Дуцик.

На думку медіаексперта, ситуації з підпалом телеканалу можна було б уникнути, якби правоохоронні органи вчасно вжили превентивних заходів.

"СБУ і МВС мали б спрацювати в цьому випадку превентивно, а превентивних заходів не було. Якби вони були, не могло б трапитись того, що відбулося. Адже всі бачили ті протести. От сьогодні я читаю новину, що немає затриманих (їх відпустили - ред.) Як таке може бути? Пан Аваков говорив, що люди, які це зробили, навіть не приховували своїх прізвищ", - наголошує Дуцик.

На її переконання, події, що відбулися, матимуть негативні наслідки для іміджу країни.

"Давайте тепер подивимось, які наслідки це матиме для іміджу країни і для того, як можуть далі розгортатися події? Бойко заявляє у новинах, що вони сьогодні очікують чергового штурму телеканалу. Що це означає? І що зробили правоохоронні органи, аби цього не відбулося? Тому що цю провокацію буде використано на міжнародному рівні Росією.

Зараз російська пропаганда вже "розганяє" цю історію і показує, що в Україні – все, кінець свободи слова, палять журналістів і так далі. Ми вже бачимо, що "Інтер" розіслав звернення до різних міжнародних організацій з проханням відреагувати. І я думаю, що якась реакція буде, і це аж ніяк не на користь іміджу України у світі", - прогнозує експерт.

Вона припускає, що підпал "Інтера" під час саміту "Великої двадцятки" може бути невипадковим: "З іншого боку, все це співпадає з самітом G20. Виникає питання, а що це означає? Може, є щось за цим і треба глибше дивитися?".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-