Підпал Інтера: сервери з відеозаписами пошкоджені - Геращенко

Підпал Інтера: сервери з відеозаписами пошкоджені - Геращенко

Укрінформ
Сервери з відеозаписами з місця інциденту біля будівлі "Інтера" пошкоджені.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Прибула на місце слідчо-оперативна група попросила надати записи з відеокамер спостереження, однак ці записи на вимогу слідчих надані не були. Для цього потрібно 4-5 годин, для того щоб підготувати всі необхідні процесуальні документи і це викликає запитання. Зараз слідчі будуть вивчати всі версії, проводиться експертиза того, яким чином був здійснений підпал. Цієї ночі були привезені поліції сервери, на яких є відеозаписи будівлі, проте сервери виявилися пошкодженими і зараз поліцейські експерти з кібербезпеки намагаються відновити записи на цих серверах", - повідомив Геращенко.

Він додав, що в тому, що саме сталося з серверами, розбиратимуться слідчі спільно з співробітниками техвідділу "Інтера".

"З цього питання (пошкоджених серверів, - ред.) зараз слідчі разом з експертами будуть звертатися до представників технічних фахівців телеканалу "Інтер", для того, що розібратися, що трапилося з серверами, чому вони виявилися пошкодженими", - сказав нардеп.

Раніше повідомлялося, що співробітники "Інтера" з невідомих причин не віддають поліції записи з камер відеоспостереження з охопленої вогнем будівлі.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що слідчі столичної поліції вже вилучили відеозаписи з камер спостереження, розташованих біля офісу "Інтера".

Нагадаємо, у неділю, 4 вересня, під час акції протесту проти редакційної політики телеканалу "Інтер" у студії телекомпанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу, сталася пожежа. За інформацією ДСНС, за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-