У Варшаві пікетували посольство Росії на підтримку Умерова

У Варшаві пікетували посольство Росії на підтримку Умерова

Фото
Укрінформ
Українські, кримськотатарські та польські активісти у суботу організували пікет під посольством Росії у Варшаві з вимогою звільнити кримського татарина Ільмі Умерова, якого окупаційна "влада" помістила в психлікарню.

Пікет під українськими, кримськотатарськими та польськими прапорами організував варшавський Євромайдан, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Це не перший такий протест. Якщо буде така потреба, то таких протестів буде більше, і ніхто нас не зупинить, оскільки ми вважаємо, що Ільмі Умеров й інші політичні в’язні мають бути негайно звільнені. Доки це не буде зроблено, ми сюди приходитимемо”,- заявила лідер варшавського Євромайдану Наталя Панченко.

Вона підкреслила, що люди прийшли під посольство Росії, аби  запротестувати проти того, що в XXI столітті люди затримуються за свої погляди, і сьогодні Росія може кинути до в’язниці будь-кого лише за те, що людина залишається собою.

Член координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар Недім Усейнов повідомив агентству, що такі акції важливі через свій міжнародний резонанс, оскільки окупанти бояться міжнародного розголосу.

“Москва боїться надмірного і постійного інформаційного пресингу на міжнародній арені. Вони намагаються cтворити інформаційний вакуум, аби жодна інформація щодо проблем татар у Криму не виходила назовні, і це дозволить їм творити все, що завгодно”,- зазначив Усейнов.

За його словами, тактика і стратегія Кремля спрямована на те, щоб змусити кримських татар замовчати.

“Це їм не вдається, оскільки кримські татари використовують свою присутність в європейських містах, щоб наголошувати на проблемах кримських татар у Криму”,- наголосив Член координаційної ради Всесвітнього конгресу кримських татар.

Усейнов підкреслив, що затримання дуже хворого Умерова окупаційною владою є “дуже символічним”.

“Вони бояться не сили кримських татар, а нашого духу, вони бояться того, що ми вміємо доносити правду до світу і світ прислухається до нас”,- констатував він.

Активісти з плакатами “Крим – це Україна”, “Стоп вбивству Ільмі Умерова” скандували гасло “Звільнити Ільмі Умерова”.

Нагадаємо, Умеров напередодні через соцмережі закликав людей 3 вересня вийти на акції підтримки політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-