НАЗК: у системі е-декларування зареєструвалися уже 260 осіб

НАЗК: у системі е-декларування зареєструвалися уже 260 осіб

Укрінформ
Система електронного декларування працює, подані раніше декларації з'являться найближчим часом.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" сказала голова Національного агентства України з питань запобігання корупції Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо мова йде про декларації, які вже подавалися з 15 серпня, то вони протягом дня сьогодні будуть уже на публічному сервері. Тому що мова йде про перенесення бази даних з однієї програми до іншої. З деклараціями нічого не сталося. Їх буде видно або впродовж кількох годин, або протягом дня", - сказала Корчак.

Вона зауважила, що ті декларації, які тільки почали заповнюватися, не можуть бути висвітлені на сайті, оскільки заповнення ще триває.

За словами глави НАЗК, уже активовано 260 ключів. "Це означає, що вже 260 декларантів почали роботу над заповненням декларацій, але ніхто ще не завершив подачу декларацій у повному вигляді. Декларації не заповнюються за хвилину чи годину, чи за кілька годин, оскільки в них є багато позицій, які потребують документального підтвердження, тож декларант має право в зручний для себе час заповнювати ту чи іншу позицію", - зазначила Корчак.

Як повідомлялося, у суботу у низці ЗМІ та соціальних мережах почали з'являтися повідомлення, що система е-декларацій так і не розпочала обіцяну роботу. Зокрема повідомлялося, що  в системі немає зареєстрованих декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-