На Майдані вшанували пам'ять

На Майдані вшанували пам'ять "Ендрю"

Укрінформ
Сьогодні, 2 вересня, на майдані Незалежності біля Лядських воріт вшанували пам'ять відомого волонтера й активіста Андрія Галущенка з позивним "Ендрю".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На головній площі столиці зібралися рідні, друзі і побратими Андрія. В пам'ять про загиблого провели поминальний молебень. Святий отець помолився за упокій душі Андрія та всіх полеглих на сході нашої країни. 

Друзі відомого волонтера ще раз нагадали, що досі не було проведено розслідування і не покарано винних у смерті Андрія Галущенка та хлопців, які загинули разом з ним. 

Нагадаємо, після розстрілу групи "Ендрю" військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Галущенко вбили не представники ДРГ противника, а особи, які знаходились на підконтрольній Україні території. У слідства було 7 версій вбивства, але 6 з них не виправдали себе. Матіос повідомляв, що слідство затягується, бо була знищена частина доказів, але запевняв, що розслідування «на фінішній прямій». 

2 вересня 2015 року у ході боротьби з незаконними переміщенням товарів через лінію фронту мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України та військовослужбовців-десантників потрапила у засідку неподалік Лобачевого, що між Слов'яносербськом і Щастям. На шляху слідування групи були закладені міни, також працював снайпер. Загинули волонтер Андрій Галущенко та співробітник Державної фіскальної служби Дмитро Жарук, 4 бійців отримали поранення. 

Галущенко був волонтером, розвідником добровольчого батальйону Національної гвардії ім. Кульчицького, активним учасником Революції гідності, співробітником Служби безпеки України, посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та недержавним орденом "Народний герой України". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-