У Києві відкрили офіс

У Києві відкрили офіс "поліцейських омбудсменів"

Відео
Укрінформ
У Києві у п'ятницю презентували офіс Управління забезпечення прав людини Національної поліції.

Про це повідомляє Департамент комунікації НПУ. 

Голова Нацполіції Хатія Деканоідзе наголосила, що ситуація, яка сталася в населеному пункті Криве Озеро, довела, що такий офіс повинен існувати. Саме моніторинг ситуації по всій Україні дасть можливість уникнути порушення прав людини. 

«Поліцейський омбудсмен, як ми їх називаємо, буде моніторити ситуацію, що відбувається в райуправліннях, в територіальних органах, в ізоляторах тимчасового тримання», - зазначила Деканоідзе.

За її словами, до осіб, які працюватимуть в управлінні, досить великі вимоги. «Поліцейський омбудсмен повинен працювати за абсолютно новими стандартами і моніторити ситуацію скрізь абсолютно», - сказала голова НПУ, зазначивши, що зараз тут працюють представники патрульної поліції, и закликала усіх бажаючих подавати свої резюме.

«Омбудсмени» співпрацюватимуть з правозахисниками. Управління не тільки запобігатиме порушенню прав людини з боку поліції, а й контролюватиме, як правоохоронні органи реагують на такі порушення. Вся інформація про порушення прав людини надходитиме в офіс та буде відпрацьовуватись співробітниками відповідного відділу. 

«Безпосередньо з офісу прав людини ми можемо контролювати і звітувати в тому, щоб кожний із доставлених в ізолятор тимчасового тримання отримав необхідний набір тих послуг, які передбачені державою на час його обмеження», - повідомив заступник голови НПУ Костянтин Бушуєв. 

Він зазначив, що таким чином буде контролюватися своєчасність надання допомоги правозахисників, а в разі потреби - медична допомога. «І найважливіше - ми зможемо запобігти такому явищу, як фізичний вплив», - сказав Бушуєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-