Луценко про Іловайську трагедію: Ми з'ясовуємо, чи були помилки умисними

Луценко про Іловайську трагедію: Ми з'ясовуємо, чи були помилки умисними

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав народних депутатів не робити поспішних висновків і не виносити дострокові вироки керівництву Збройних Сил за часів Іловайська.

Про це він сказав сьогодні на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оцінювати дії керівництва в умовах АТО є проблематичним, бо на той час не було нормативної бази АТО. Ряд помилок керівництва були суб'єктивними, інші об'єктивними і зараз ми з'ясовуємо, чи були помилки умисними», - сказав Луценко відповідаючи на запитання нардепів, чи буде покарано колишнього керівника сектора Д Литвина.

Генпрокурор зауважив, що буде дана оцінка керівнику сектора Д, наразі над цим працюють експерти.

У свою чергу керівник Комітету ВР з питань оборони і національної безпеки Сергій Пашинський повідомив, що всі матеріали сьогоднішньої доповіді Луценка щодо агресії Російської Федерації, і зокрема Іловайської трагедії, будуть оприлюднені на сайті комітету.

Як повідомляв Укрінформ, по цій справі існує 800 томів, в яких 350 секретних. До цих секретних матеріалів можуть мати доступ лише народні депутати, які мають відповідний дозвіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-