На єврейський Новий рік в Україну летять понад 13 тисяч хасидів

На єврейський Новий рік в Україну летять понад 13 тисяч хасидів

Укрінформ
Цього року міжнардный аеропорт "Київ" (Жуляни) запланував 73 рейси з Ізраїлю та Польщі у зв'язку з прибуттям понад 13 тисяч паломників до Умані.

Про це повідомляється на офіційній сторінці міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) в Facebook.

"Традиційна "Хасидська програма" в аеропорту "Київ": цього року планується 73 рейси і 13 500 паломників", - йдеться у повідомленні.

Напередодні єврейського нового року Рош Ха-Шана, який відзначається 2-4 жовтня 2016 року, починається традиційне паломництво в Україну прихильників однієї з гілок іудаїзму - хасидів.

Столичний аеропорт традиційно виконує так звану "Хасидську програму" і з кожним роком збільшує кількість рейсів. 

Більшість паломників прибувають, як правило, з Ізраїлю та Польщі. Рейси з перевезення хасидів і паломників цього року виконуватимуть три авіакомпанії - IsrAir(Ізраїль), Arkia (Ізраїль), Dart (Україна). З аеропорту "Київ" до Умані паломників доставлять автобусами. 

Також відзначається, що всі служби аеропорту в дні "Хасидської програми" працюють у посиленому режимі - залучаються додаткові наряди міліції, національної гвардії України, фахівці авіаційної безпеки. 

Нагадаємо, місто Умань у Черкаській області, де похований духовний наставник хасидів рабин Нахман - традиційне місце паломництва. У багатьох хасидів вважається, що необхідно відвідати могилу рабина Нахмана хоч раз в житті. За традицією це роблять напередодні Нового року Рош Ха-Шана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-