Гітлянська відповіла Авакову на закиди щодо

Гітлянська відповіла Авакову на закиди щодо "Інтера"

Укрінформ
Служба безпеки проводить лінгвістично-психологічне дослідження телевізійних сюжетів телеканалу "Інтер" в рамках розслідування кримінальної справи. 

Про це заявила на своїй сторінці у Facebook речник СБУ Олена Гітлянська у відповідь на заклик міністра внутрішніх справ Арсена Авакова депортувати з країни ідеолога інформаційної політики телеканалу, а також провести розслідування відносно його власників. 

"Наведені обставини для СБУ не є новиною. Так упродовж 2016 року, у межах кримінального впровадження, досліджуються діяння громадянки "С" як на території не підконтрольній українській державі, так і на іншій території України. На цей час здійснюється лінгвістично-психологічне дослідження телевізійних сюжетів, відеоматеріалів та інших джерел інформації з її виступами та коментарями", - написала Гітлянська.

За наявності достатніх даних щодо обгрунтованої підозри громадянки "С" органом досудового розслідування СБУ будуть прийняті відповідні процесуальні рішення, додала вона.

Гітлянська також вказала, що Аваков як керівник головного правоохоронного органу міг би ініціювати розслідування. "МВС України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що, окрім іншого, забезпечують охорону прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави. Тому, якщо викладені обставини були відомі МВС України значно раніше, прямий обов’язок пана Авакова, діючи в межах та у спосіб, передбачений законом (фейсбук до цього не має жодного відношення), своєчасно спрямувати та скоординувати діяльність підрозділів Національної поліції на виконання вимог статей 2 та 214 КПК України щодо захисту суспільства та держави від протиправних правопорушень шляхом ініціювання проведення відповідного розслідування", - написала речниця СБУ.

Водночас вона подякувала колегам з МВС "за спільну копітку та відповідальну працю заради захисту України від посягань російського агресора", підкресливши, що відстояти незалежність можна тільки разом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-