Мукачівська справа: бійцям ПС продовжили тримання під вартою

Мукачівська справа: бійцям ПС продовжили тримання під вартою

Укрінформ
Суд у так званій мукачівській справі продовжив термін тримання під вартою бійців "Правого сектору" ще на два місяці - до листопада.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила адвокат підсудних Олена Сторожук.

"У результаті сьогоднішнього засідання чотирьом бійцям "Правого сектору" продовжили тримання під вартою ще на 60 днів, це, власне, і було метою сьогоднішнього зібрання у суді. Захист під час засідання подавав клопотання про те, аби змінити запобіжний захід – на такий, що не передбачає тримання під вартою. Але судді наші клопотання не розглядали", - зазначила адвокат.

Під час судового засідання підсудні заявляли про неналежне утримання, зокрема, йшлося про потребу у якісній медичній допомозі для Володимира Бурчі, який мав поранення у ногу, носив апарат Елізарова. У СІЗО належний догляд медиків за пораненим бійцем не можуть забезпечити.

Чергове підготовче судове засідання у справі призначено на 9 вересня. Підсудні чотири бійці ПС уже понад два місяці перебувають в Ужгородському СІЗО. Доти справу щодо "мукачівської стрілянині" розглядали у Києві. Дії підсудних під час тої стрілянини 11 липня 2015 року слідчі ГПУ кваліфікували як теракт.

Як повідомляв Укрінформ, прокурори просять бійцям "Правого сектору" покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-