В Україні заборонили російську «Радость мою» і ще три телеканали

В Україні заборонили російську «Радость мою» і ще три телеканали

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила з переліку дозволених для ретрансляції іноземних програм чотири російські телеканали.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

“Рішенням Національної ради від 31 серпня російські телеканали «Радость моя», «Мир сериала», «Телерадиосеть Благих Новостей (ТБН)» та «Интересное ТВ» вилучено із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підставами для прийняття такого рішення стали зафіксовані моніторингами регуляторного органу порушення вітчизняного законодавства.

Зокрема, в ефірі телеканалу «Радость моя» 1 серпня транслювалась передача «Ради чего стоить жить» про династію військових, що створює для глядачів позитивний образ російського офіцера. Цей факт має ознаки порушення абзацу дев'ятого частини другої статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення", наголосили у Нацраді.

Ретрансляцію мовлення телеканалів “Мир сериала” та “ТБН” було заборонено через розміщення в ефірі комерційної реклами, а під час моніторингу телеканалу «Интересное ТВ» з 1 по 5 серпня 2016 року було зафіксовано відсутність мовлення.

Що ж стосується «Интересного ТВ», то його немає на супутникових транспондерах і в пакетах програм провайдерів програмної послуги на території України. На сайті телеканалу повідомляється, що «Интересное ТВ» з 31 серпня 2015 року було переформатовано на «Мужское кино», проте Нацрада не отримувала щодо цього жодної офіційної інформації, зазначили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-