Справа Штепи: Тарута каже, що екс-мера шантажували заручниками

Справа Штепи: Тарута каже, що екс-мера шантажували заручниками

Укрінформ
Екс-голова Донецької ОДА, народний депутат Сергій Тарута свідчив у режимі відеоконференції в якості свідка захисту у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку обвинувачують у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканість України і створенні терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

"Відеоконференція відбулася напередодні у Червонозаводському райсуді Харкова. Прокуратура вважає, що свідчення Тарути не спростовують провину Штепи", -зазначила Дубовик.

За її словами, чергове засідання суду призначене на 13 вересня.

Щодо подробиць, то, як пояснили в суді, Тарута під час відеодопиту підтвердив, що Штепа погоджувала з ним свої дії у зв'язку із захопленням заручників.

"Тарута сказав, що Штепа телефонувала йому і сказала, що дуже агресивний натовп вимагає від неї інтерв'ю російському виданню, і якщо вона це зробить, тоді вони випустять заручників. Тарута, за його словами, відповів, що вона може це зробити заради порятунку тих, хто перебуває в будівлі, а він, мовляв, підтвердить цей факт", - зазначили у суді.

Водночас, Тарута, як стало відомо, відповідаючи на уточнююче запитання прокурора, сказав, що його слова "не були вказівкою, оскільки він, як голова ОДА, не міг давати вказівки меру міста".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 серпня Червонозаводський райсуд Харкова допитав свідка захисту - мера Слов'янська Вадима Ляха, який позитивно оцінив Штепу як керівника і заявив, що вона не причетна до інкримінованих їй злочинів. Суд також задовольнив клопотання захисту про відеодопит екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути, розпорядження якого, як наполягає захист, виконувала Штепа.

19 липня суд у Харкові продовжив для Штепи утримання в СІЗО до 16 вересня 2016 року. На той момент залишилося допитати 30 свідків захисту. Відеодопит екс-глави Донецької області Сергія Тарути не відбувся з технічних причин.

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблено "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-