НАБУ затримало чиновника Укрзалізниці за розтрату понад 13 мільйонів

НАБУ затримало чиновника Укрзалізниці за розтрату понад 13 мільйонів

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та СБУ затримали у Львові організатора заволодіння коштами філії Центру управління промисловістю ПАТ «Укрзалізниця».

Як повідомляє прес-служба НАБУ, затримання відбулося у вівторок, 30 серпня. 

«Дана особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб'єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м.Львові (одночасно у 2015 році являючись службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйонів гривень», - ідеться в повідомленні.

Як зазначили в Бюро, наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 млн грн з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.

У разі визнання винуватості судом затриманому чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У НАБУ поінформували, що кримінальне провадження за даним фактом було витребувано з ГПУ детективами відомства у квітні 2016 року, а затримання стало можливим у тому числі завдяки роботі Львівського територіального управління Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-