Путінпроп готує постановочні обстріли шкіл до 1 вересня - розвідка

Путінпроп готує постановочні обстріли шкіл до 1 вересня - розвідка

Укрінформ
Російські телевізійні журналісти разом з окупаційним командуванням готують постановочні зйомки обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів на Донбасі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook

"31 серпня - 1 вересня ц.р., за безпосередньої згоди командувача 1 армійським корпусом (Донецьк) ЗС РФ, за участі російських телевізійних журналістів та військовослужбовців 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні зйомки, що передбачають у т.ч. імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів у районі населених пунктів Безіменне, Красноармійське", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що постановочні зйомки пропагандисти використають для звинувачення сил АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права. 

"З огляду на позитивне сприйняття населенням тимчасово окупованих територій сходу України пропозицій української сторони щодо повного припинення вогню з 1 вересня ц.р. у т.ч. з метою безпеки початку нового навчального року, російськими пропагандистами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу підготовлено план системних провокацій “Перше вересня” з метою звинувачення сил АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права", - зазначається в повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, представник Києва у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з врегулювання кризи в Україні, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розказала, що українська сторона у всіх чотирьох підгрупах виступила в Мінську з ініціативою, що напередодні 1 вересня всі сторони зобов'язані припинити вогонь, тому що страждають не лише військові, а й цивільне населення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-