Геращенко: у списку зниклих безвісти на сьогодні - 498 осіб

Геращенко: у списку зниклих безвісти на сьогодні - 498 осіб

Укрінформ
У списку зниклих безвісти, яким користуються у роботі мінської групи, на сьогодні 498 осіб, з них 347 - цивільні, серед них є волонтери, медики, інші — військові та добровольці.

Про у Фейсбуці повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання кризи на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Сьогодні зустрілася з віце-президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістін Беерлі та її колегами, і під час зустрічі обговорили питання активізації взаємодії щодо пошуку зниклих безвісти. В списку зниклих безвісти, яким ми користуємося в роботі мінської групи, на сьогодні 498 осіб, з них 347- цивільні, серед них є волонтери, медики. Інші - військові, добровольці, деякі з них зникли ще 2 роки тому, в тому числі після Іловайської трагедії", - написала вона.

За словами Геращенко, процес пошуку зниклих безвісти і звільнення заручників можна активізувати, якщо до цього підключиться МКЧХ.

"І Україна відстоює саме таку позицію і підтримує створення спеціального механізму пошуку. Також я поділяю позицію щодо посилення захисту родин заручників і зниклих безвісти. Ми готові співпрацювати з міжнародними організаціями задля вдосконалення законодавства. Всі ці теми обговорили з пані Беерлі", - відзначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-