Завищені ціни на пальне для армії має перевірити НАБУ – нардеп

Завищені ціни на пальне для армії має перевірити НАБУ – нардеп

Укрінформ
Народний депутат Ігор Луценко звернувся до Національного антикорупційного бюро з вимогою перевірити правомірність підвищення цін на пальне, яке закупляє Міністерство оборони для потреб армії.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"Пишу заяву в НАБУ. Хочу, щоб спільно із спеціалістами МОУ вони в межах своїх повноважень перевірили, чи правомірно підвищили ціну на пальне, яке закупляється. І в разі виявлення складу корупційного злочину притягнули винних до відповідальності", – зазначив парламентар.

Луценко також розповів, що зверненню в НАБУ передував депутатський запит в МОУ, у якому він вимагав пояснення підстави для підвищення ціни на бензин на 12-17%, закупленого у фірми, що виграла тендер на поставку 66 тисяч тонн пального для армії.

"В кінці весни фірма Трейд Коммодіті виграє тендер на поставку 66 тисяч тонн пального для армії. Свята справа – постачати пальне українським захисникам. Все виглядає верхом благочестя, ціна найнижча. За деякий час ціну закупки підвищують на 12-17%. У прекрасному світі держзакупівель, осяяному світлом Прозорро, є темні кутки – процедура підвищення ціни шляхом переговорів. Це позбавляє будь-якого сенсу проведення тендерів. Який сенс у вистражданій через тендер найнижчій ціні, якщо вона потім може підніматися? Помітивши це, я звернувся до Міноборони, маючи на меті дізнатися підстави для такого підвищення", – розповів депутат.

За словами Луценка, на запит прийшла відповідь за підписом очільника відомства Степана Полторака, де вказано, що контрактну ціну збільшено "з причин підвищення цін на ринку нафтопродуктів". Перевіривши статистику останніх місяців, депутат з’ясував, що ціни на пальне навпаки – зменшуються протягом усього літа.

"Як звичайний громадянин я ознайомився з літньою статистикою цін, скориставшись даними консалтингової групи А-95. Там ціни протягом літа падають. А ціна на армійське пальне після її перегляду стабільно вища за середньоринкову", – наголосив Луценко.

Від так депутат вважає, що історію з цінами на пальне в Міноборони слід перевірити на корупційну складову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-