Затриманий начальник ДФС Київщини мав і російський паспорт – ГПУ

Затриманий начальник ДФС Київщини мав і російський паспорт – ГПУ

Укрінформ
Правоохоронці викрили систематичне отримання керівником та іншими службовими особами Державної фіскальної служби Київської області неправомірної вигоди за так зване «кришування» конвертаційної діяльності. При цьому ліквідовано конвертаційний центр з щомісячним багатомільйонним обігом.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Головного управління ДФС у Київській області на системній основі отримували неправомірну вигоду в особливо великих розмірах від представників суб’єктів реального сектору економіки, а також від осіб, які реалізовують протиправні схеми, спрямовані на отримання надприбутків із використанням фіктивних підприємств", - зазначили у відомстві.

У службовому кабінеті та житлі виконувача обов’язків голови ДФС у Київській області, службових приміщеннях низки керівників цієї ДФС, за місцями розташування офісних приміщень, реєстрації і фактичного проживання організаторів та учасників конвертаційного центру одночасно проведено 31 обшук.

За результатами слідчих дій вилучено готівку на загальну суму понад 4,5 млн грн (68 тис. дол. США, 100 тис. 252 євро, 1 млн грн, 855 фунтів стерлінгів), 19 брендових годинників, 14 печаток фіктивних підприємств, задіяних у злочинній схемі, комп’ютерну техніку, «чорнову» бухгалтерську документацію.

Крім цього, у начальника управління ДФС в області, в якого також проводився обшук, виявлено паспорт громадянина Російської Федерації, що свідчить про його подвійне громадянство, яке заборонене чинним законодавством, та унеможливлює роботу в органах державної влади.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого правопорушення, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-