Владу просять відреагувати на «волинську постанову» Сейму Польщі

Владу просять відреагувати на «волинську постанову» Сейму Польщі

Укрінформ
Представники української громадськості закликають владу відреагувати на антиукраїнську постанову Сейму Польщі.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі  повідомив доктор юридичних наук, Надзвичайний і Повноважний посол України Володимир Василенко.

"Зміст постанови Сейму Польщі 22 липня "Щодо вшанування памяті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Речі Посполитої у 1943-45 роках" свідчить про свідоме спотворення польськими парламентаріями історичної правди шляхом вибіркового і маніпулятивного підходу до фактів... Ми закликаємо Президента України, уряд і парламент обєднати свої зусилля для ефективного захисту інтересів і нацбезпеки України", - заявив він, зачитуючи звернення представників української громадськості.

За словами Василенка, громадськість звертається до Верховної Ради з вимогою схвалити документ, який "визнає дії польської сторони на українських етнічних територіях до, під час і після Другої світової війни міжнародними злочинами".

Василенко, зачитуючи звернення, також зазначив, що представники української громадськості закликають здорові сили польського політикуму і суспільства "спільно працювати над відновленням конструктивного діалогу".

Текст відповідного звернення підписали перший Президент України Леонід Кравчук, посол Володимир Василенко, екс-міністр закордонних справ  Володимир Огризко, народний депутат Борис Тарасюк, учасник ініціативної групи «Першого грудня» Іван Дзюба, поет Дмитро Павличко та інші.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Президент Петро Порошенко на спільному брифінгу у Києві з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою заявив, що Україна і Польща мають дійти розуміння щодо спільної концепції трактування історичних подій, яка задовольнить обидві країни. При цьому Порошенко запевнив, що Україна готова до конструктивного діалогу з Польщею у питанні трактування трагічних історичних сторінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-