Україна видала Молдові бізнесмена Платона - адвокат

Україна видала Молдові бізнесмена Платона - адвокат

Укрінформ
Адвокат затриманого раніше в Києві бізнесмена В'ячеслава Кобалєва (Платона) Ілля Новіков заявив, що Україна видала Платона Молдові.

Про це Новіков повідомив в ефірі News one.

"Його взяли та таємно увечері вивезли у Молдову. Зараз він там. Ним цікавиться така людина, яку називають негласно "господарем" - Влад Плахотнюк, для якого вкрай важливо, щоб В’ячеслав не давав проти нього показів в Україні та в Америці", - сказав Новіков.

На думку правозахисника, цей випадок фактично є  іспитом для української влади, який може продемонструвати, як вона ставиться до питань громадянства.

Як повідомлялося, 2 серпня на прес-конференції в Укрінформі адвокат бізнесмена, старший партнер юридичної фірми "Правовест" Денис Шкіптан заявляв, що екстрадиція в Республіку Молдова  В'ячеслава Кобалєва (Платона) не можлива згідно з українськими законами, оскільки він є громадянином України.

Тоді дружина бізнесмена, переможниця конкурсу "Міс Україна-2009" Євгенія Тульчевська зазначила, що боїться за життя Платона у разі його екстрадиції.

Співробітники Генпрокуратури і СБУ 25 липня в Києві затримали бізнесмена Кобалєва (Платона), якого підозрюють у причетності до розкрадання мільярда доларів напередодні парламентських виборів у Молдові в 2014 році. 28 липня суддя столичного Печерського райсуду винесла рішення про тимчасовий арешт бізнесмена на 40 діб.

Молдова одразу подала документи на його екстрадицію.

‏Фото: @NewsOne_TV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-