РФ нічого не доб'ється блокуванням українських інтернет-медіа - Климпуш-Цинцадзе

РФ нічого не доб'ється блокуванням українських інтернет-медіа - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що Росія своїми заборонами та блокуванням українських інтернет-ресурсів нічого не доб'ється.

Так вона прокоментувала у Фейсбуці повідомлення про те, що "Роскомнадзор" заблокував доступ до сайту Українського кризового медіа-центру на території РФ.

"Ось так, поза реальними воєнними діями та економічною війною, бореться з нами Росія - заборонами, паплюженням, брехнею, фейками.... Але правда завжди перемагає, хай навіть довго і болісно", - написала вона.

Як відомо, "Роскомнадзор" заблокував доступ до сайту Українського кризового медіа-центру на території Російської Федерації. Відповідне повідомлення надійшло у вівторок на офіційну пошту УКМЦ. Підставою для блокування став прес-реліз за брифінгом Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова та Ленура Іслямова щодо громадської блокади Криму, опублікований ще 8 вересня 2015 року.

"Направляється повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу http://uacrisis.org/ru/33187-blockade-der-krim в інформаційно-телекомунікаційних мережах, у тому числі мережі "Інтернет", на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 26.08.2016 № 27-31-2016/Ид3637-16, як такого, що містить заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності, участі у масових (публічних) заходах, що проводяться із порушенням встановленого порядку", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що власник інформаційного ресурсу зобов’язаний "негайно видалити інформацію" і після цього "направити повідомлення про це у Федеральну службу нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій, з метою проведення перевірки і відновлення доступу у разі підтвердження факту видалення".

Команда Українського кризового медіа-центру заявляє, що не видалятиме жодних публікацій із сайту УКМЦ на підставі даної вимоги.

"Називаючи заяви лідерів кримськотатарського народу "екстремістськими", Генеральна прокуратура Російської Федерації мала б не забувати, що РФ анексувала батьківщину корінного народу Криму, порушивши низку норм міжнародного законодавства. Претензії Генеральної прокуратури РФ і "Роскомнадзору" – це черговий приклад наступу на свободу слова, що здійснюється під тим же прикриттям "боротьби з екстремізмом", що й арешти кримськотатарських активістів та українських патріотів і заборона діяльності Меджлісу. Як громадська організація, створена з метою надавати об’єктивну інформацію про події в Україні, ми не будемо підпорядковуватися цензурі, тим більше з боку держави, що веде гібридну війну проти України", - йдеться у повідомленні УКМЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-