У Росії повідомили про вирок росіянину за участь в «Азові»

У Росії повідомили про вирок росіянину за участь в «Азові»

Укрінформ
У Росії слідчі органи повідомили про засудження російського громадянина за «найманство» через участь в українському добровольчому формуванні «Азов» на українському Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, суд у місті Кірові засудив за це неназваного місцевого мешканця до двох із половиною років позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік.

У регіональному відділенні Слідчого комітету Росії заявили, що 24-річний чоловік вирушив до України воювати проти підтримуваних Росією сепаратистів на початку 2015 року і за вісім місяців участі в загоні спецпризначення Нацгвардії «Азов» «як найманець» отримав не менш ніж 21 тисячу гривень.

Коли саме був винесений вирок, який іще не набув законної сили, в повідомленні не сказано.

У лавах окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України «Азов», раніше відомого як добровольчий батальйон і добровольчий полк, брали участь деякі іноземці, переважно з ідейних підстав. Прихильники підрозділу звертали увагу, що через відносно низькі матеріальні виплати бійцям не може йтися про «найманство», тобто участь у воєнних діях із метою отримання матеріального відшкодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-