Рятувальники назвали 12 областей, де небезпека пожеж є найвищою

Рятувальники назвали 12 областей, де небезпека пожеж є найвищою

Укрінформ
Впродовж минулої доби в Україні виникло 190 пожеж у природних екосистемах (на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, сільгоспугіддях) на загальній площі 124 га. Загалом, з початку року зафіксовано 13,6 тис. таких пожеж на площі 11 тис. 477 га.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Цього тижня рятувальники Донеччини ліквідували загоряння стерні та сухої трави на полі, а також складського приміщення в с. Новогригорівка Нікольського району. Внаслідок пожежі знищено 390 кв.м. покрівлі складу, 5 тонн зерна, 2 га стерні та 5 га сухої трави.

Віницькі вогнеборці ліквідували пожежу сухої трав’яної підстилки в лісосмузі села Васютинці та два загорання на полях за межами села Кашперівки та біля смт Турбів.

На Житомирщині лише впродовж 25 серпня ліквідовано шість загорянь сухої рослинності загальною площею близько 17 га в обласному центрі, м. Бердичеві, Коростишівському, Любарському, Житомирському, Народицькому районах.

Здебільшого, загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.

Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, а й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Особливу увагу варто звернути жителям Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Черкаської, Хмельницької, Сумської, Чернівецької, Рівненської та Волинської областей, де за прогнозами Укргідрометцентру, до 30 серпня утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. "В першу чергу, не випалюйте пожнивні залишки на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем", - йдеться у зверненні рятувальників.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-