Українська сторона СЦКК закликала російську забезпечити мир на День знань

Українська сторона СЦКК закликала російську забезпечити мир на День знань

Укрінформ
Українська сторона СЦКК укотре звертається до російської сторони вплинути на керівництво ОРДО/ОРЛО з метою припинити обстріли та надати можливість дітям розпочати навчальний рік.

Про це повідомляє прес-центру штабу АТО на своїй сторінці у Facebook

"Напередодні Дня знань українська сторона СЦКК в черговий раз звертається до російської сторони застосувати свій «традиційний вплив» на керівництво ОРДО/ОРЛО з метою припинити порушення режиму припинення вогню та надати можливість дітям розпочати учбовий рік", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає спостережна група української сторони СЦКК, упродовж останнього тижня обстановка на лінії розмежування залишалася складною та напруженою, але контрольованою. Напередодні та після Дня Незалежності спостерігалася ескалація конфлікту. Крім численних фактів порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань ОРДО/ОРЛО, збільшується кількість і обсяги застосування ними забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке мало бути відведено, в тому числі артилерії великого калібру та танків.

Загалом за останній тиждень спостерігачами української сторони СЦКК зафіксовано більше 500 порушень режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРДО/ОРЛО, більше половини з яких (279) - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. По позиціях ЗС України, населених пунктах та інфраструктурі Донбасу застосовано близько 4000 ворожих снарядів і мін. Така кількість боєприпасів, на думку спостерігачів, свідчить про  регулярне постачання через неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону та активну роботу «воєнторгу». 

Чергові СЦКК упродовж тижня здійснили 757 спроб введення режиму припинення вогню, з яких 65% - були успішними.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-