Порошенко закликав по-франківськи

Порошенко закликав по-франківськи "не ридать, а здобувати" кращу долю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав українців з нагоди 160-річчя від дня народження славетного поета і діяча Івана Франка.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

"Іван Франко - приклад невтомної боротьби за національну розбудову, українську державність, соціальну справедливість, приклад того, як розум і воля однієї людини здатна вплинути на зміни в історії народу", - наголосив Порошенко.

За його словами, Франко і сьогодні наше натхнення й опора. Щоб захистити незалежність України та протистояти російській агресії, треба по-франківськи «не ридать, а здобувати, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі», зауважив глава держави.

Порошенко процитував Каменяра як прибічника української єдності та соборності: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями - не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів».

«Будьмо ж гідними величного спадку Митця, гідними представниками народу, «що вгору йде», - закликав глава держави.

Український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч Іван Франко народився 27 серпня 1856 року в селі Нагуєвичі Дрогобицького повіту у Східній Галичині, поблизу Борислава. Доктор філософії (1893), дійсний член Наукового товариства імені Шевченка (1899), почесний доктор Харківського університету (1906).

Ще за життя  Франка його твори перекладалися багатьма мовами народів світу. Найвідоміші з поетичного доробку: «Каменярі», «Зів'яле листя»; з прози: соціальний роман «Борислав сміється»; історична повість «Захар Беркут»; п'єса «Украдене щастя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-