Ескалація на Донбасі: Марчук прокоментував тактику і цілі бойовиків

Ескалація на Донбасі: Марчук прокоментував тактику і цілі бойовиків

Укрінформ
Дії бойовиків свідчать про намір підтримувати високий рівень напруженості на Донбасі до отримання політичних поступок і розширення підконтрольної території.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, екс-голова СБУ генерал армії Євген Марчук. 

"Тривають обстріли позицій переднього краю наших сил, в основному з використанням мінометних та артилерійських підрозділів, залишається високою активність використання снайперів, тривають спроби ведення штурмових дій з метою захоплення (знищення) позицій сил АТО. Такі дії незаконних збройних формувань свідчать про наміри утримувати існуючий рівень напруженості конфлікту до отримання поступок у вирішенні політичних питань і при нагоді (успішному розвитку подій) розширити підконтрольну територію", - написав він.

Марчук констатував, що бойовики проводять вогневі нальоти на опорні пункти сил АТО із застосуванням артилерійських систем і мінометів великого калібру, а для підвищення ефективності вогневої поразки використовують БПЛА та технічні засоби артилерійської розвідки. 

"Тактика використання артилерії супротивника націлювалася на провокацію вогню у відповідь з метою визначення порядку реагування наших вогневих засобів (необхідний час для виходу на вогневі позиції, їхнє розгортання і відкриття вогню), а також розкриття системи вогню сил АТО на певних напрямках", - зазначив він. 

Крім того, супротивник продовжує активне ведення розвідки з метою уточнення бойових порядків сил АТО і виявлення об'єктів вогневого ураження у тактичній та оперативно-тактичній глибині нашої оборони. "Основні зусилля зосереджуются на уточненні оперативної обстановки, бойового і чисельного складу підрозділів поблизу лінії розмежування, а також виявленні місць розміщення (зосередження) складів боєприпасів, ПММ, резервів (маршрутів їх висунення)", - повідомив Марчук.

Найбільш напруженою залишається обстановка в районах Попасної, Авдіївки, Красногорівки, Лебединського, Талаківки, констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-