В Івано-Франківську відбудеться хода в пам'ять про загиблих в Іловайському оточенні

В Івано-Франківську відбудеться хода в пам'ять про загиблих в Іловайському оточенні

Укрінформ
У неділю, 28 серпня, в Івано-Франківську відбудеться хода пам’яті та Божественна літургія за загиблими в Іловайському оточенні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова «Спілки добровольців АТО Прикарпаття» Василь Андріїв.

За його інформацією, поминальні заходи розпочнуться 28 серпня об 11 годині у Соборі святого Воскресіння. Після Божественної літургії в пам'ять про загиблих пройде хода пам’яті, яка завершиться молитвою.

Українські військові та добровольчі спецпідрозділи МВС увійшли в Іловайськ 18 серпня 2014 року. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста, однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня і через дезертирство окремих українських підрозділів 28 серпня іловайське угруповання опинилося в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, що опинилися в оточенні. 29 серпня о 6.00 російський офіцер прибув до Многопілля і повідомив українській стороні, що коридор є. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста. Колони були розстріляні на марші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-