Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам

Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам "Михайлівського"

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово зупинив виплати вкладникам банку "Михайлівський", проте має намір відновити їх 2 вересня.

Як пояснили у прес-службі Фонду, це пов’язано з необхідністю оновити реєстр вкладників.

"Станом на 26 серпня 2016 року вкладниками неплатоспроможного ПАТ "Банк Михайлівський" отримано майже 1,02 млрд грн гарантованого відшкодування, що становить 94% від загальної суми реєстру (1,08 млрд грн). У той же час рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №1621 від 25.08.2016 р. погоджено внесення змін та доповнень до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок коштів Фонду, на суму 88,87 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 27 серпня до 2 вересня триватиме технологічна перерва у виплатах, протягом якої до Загального реєстру будуть внесені відповідні зміни. Виплати вкладникам гарантованої суми відшкодування продовжаться з 2 вересня.

Нагадаємо, 23 травня НБУ своєю постановою визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію.

Вкладники банку вже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління "Михайлівського". Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення фінустанови до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

23 серпня з вкладниками банку "Михайлівський" зустрівся Президент України Петро Порошенко, який пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-