Детективи озвучили

Детективи озвучили "розцінки" в.о. ректора НАУ

Укрінформ
Затриманий сьогодні на хабарі т.в.о. ректора НАУ вимагав 5 млн гривень та ще 50 тис. доларів за неперешкоджання у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників вишу.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Так, за даними відомства, т.в.о. ректора НАУ було затримано під час отримання неправомірної вигоди детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки у м. Києві та Київській області.

«Він вимагав 5 млн грн та додатково 50 тис. доларів США за подальше невчинення перешкод у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення», - зазначили в Антикорупційному бюро.

У НАБУ розповіли, що сьогодні т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми у розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис. євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-