Бібліотечна справа: Суд залишив Шаріну під домашнім арештом

Бібліотечна справа: Суд залишив Шаріну під домашнім арештом

Укрінформ
Пресненський суд Москви до 28 жовтня продовжив термін домашнього арешту директорові Бібліотеки української літератури Наталі Шаріній, яку звинувачують в екстремізмі.

Про це інформує РІА Новости.

"Її адвокат Євген Смирнов просив звільнити Шаріну з-під домашнього арешту, але суддя відмовилася змінити запобіжний захід", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого, який наполягав, що у разі пом'якшення запобіжного заходу обвинувачена зможе сховатися, чинити тиск на свідків або в інший спосіб зашкодити розслідуванню.

Як уточнюється в постанові судді Терези Жребець, для закінчення розслідування слідчому потрібно буде ще допитати експерта і перепред’явити Шаріній обвинувачення.

Адвокат у свою чергу скаржився, що розслідування ведеться повільно і наполягав на невинності своєї підзахисної. У нього є можливість оскаржити рішення районного суду в Мосміськсуді.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури пройшов обшук, у ході якого слідчі нібито знайшли екстремістську літературу. Стосовно директора бібліотеки Наталі Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено обвинувачення за статтею про розтрату. Шаріна заперечує всі обвинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

27 липня Пресненський суд Москви продовжив Шаріній домашній арешт до кінця серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-