"Золотому" Романчуку відмовили у відводі суддів

Укрінформ
Колегія суддів Центрального районного суду міста Миколаєва відхилила клопотання про відвід складу суду у справі екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні 90 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із залу суду.

«У задоволенні клопотання захисту про відвід складу суду у справі заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука відмовити через те, що аргументи захисту не знайшли свого підтвердження», - йдеться у рішенні суддівської колегії.

Це клопотання адвокати обвинувачуваного у хабарі чиновника заявили у зв’язку з тим, що, на їх думку, колегія суддів грубо порушила права їхнього підзахисного на захист. А саме, вони просили відкласти проведення підготовчого засідання суду у зв’язку з відсутністю з поважних причин двох адвокатів. Всього їх у Романчука п’ять – максимальна кількість, яку дозволяє закон. Захисників також обурив той факт, що головуюча суддя почала з'ясовувати в обвинувачуваного інформацію, яка є адвокатською таємницею.

Крім того, у залі суду виявилася явна невідповідність дат у кримінальному провадженні, яке розглядає суд. Попри це, суд проігнорував зауваження захисту і вирішив продовжити засідання.

Наразі адвокати подали ряд клопотань, суть яких полягає в тому, що обвинувальний акт не відповідає вимогам законодавства, тому його треба повернути прокуратурі на доопрацювання. В суді оголошено чергову півторагодинну перерву.

Як уже повідомляв Укрінформ, 26 серпня у Центральному райсуді Миколаєва розпочалося підготовче засідання по справі Романчука. Своєї вини чиновник не визнає.

3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 92 тис. дол за надання дозволу на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома у першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ми тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-