"Ласковий май" і Чичерина поїдуть розважати "Л/ДНР"

Укрінформ
Бойовики з так званих "ЛНР" та "ДНР" готують на День шахтаря концертну програму в окупованих Донецьку та Луганську за участю російських виконавців, які уже надали свою згоду приїхати.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"День шахтаря - свято з традицією, з історією, що відзначається в Україні з 1993 року. На жаль, через окупацію Криму і, в першу чергу, Донбасу, свято не може традиційно пройти там. Відомо, що "ЛНР" та "ДНР" готують це свято, були запрошені і приїдуть російські виконавці - Чичерина, "Ласковый Май". Окупанти створюють штучну альтернативу, створюючи міф, що у російській дійсності усі щасливі", - зазначила вона.

Джапарова закликала підтримати День шахтаря, що пройде у неділю в Києві.

"В Криму і на Донбасі зараз свободи немає. Там демонструвати свою українськість просто небезпечно. Для них будь-який сигнал з України, що про них пам'ятають, - це дуже важливо, це такий собі подих для життя. Я звертаюся до всіх пам'ятати про це. Пам'ятайте і про те, що переселенці потребують допомоги. І мова йде не про простягнуту руку, а про розуміння", - зазначила заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-