Малий бізнес під ГПУ просить захисту від рекету

Малий бізнес під ГПУ просить захисту від рекету

Фото
Укрінформ
Під будівлею Генеральної прокуратури в Києві у п'ятницю, 26 серпня, проходить мітинг приватних підприємців проти поборів і "кришування" торгових точок.

Про це повідомляє агентство QHA.

"На акції присутні кілька десятків активістів – це українські підприємці з Харкова, Львова, Черкас та Запоріжжя, громадські діячі та правозахисники. Присутні вимагають привести в порядок механізм видачі договорів оренди, припинити незаконний, з їх точки зору, демонтаж МАФів (малих архітектурних форм), а також боротися з корупцією місцевої влади", - зазначається в публікації.

Як зазначається, мітингувальники тримають плакати з гаслами "Геть мафію з ГПУ", "Не сподівайся на ментів, до захисту будь готовий", "Дави внутрішній сепаратизм!"

Голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка розповіла, що гроші, які збирають з ринкових підприємців у Львові, йдуть до кишень злочинних угруповань.

"Депутати-екс-регіонали досі зберігають корупційні зв'язки і кришують бізнес у нашому місті", – зазначила вона.

Представник Спілки підприємців Запоріжжя Лідія Кривенко стверджує, що поліція прибирає кіоски з товаром і відвозить у невідомому напрямку, незважаючи на наявність у власника МАФу всіх дозвільних документів на торгівлю.

"Влада і прокуратура закривають очі. Прокурори самі ставлять кіоски під брендом купівлі товарів вітчизняного виробництва. У Запоріжжі так поставили 800 кіосків біля стаціонарних магазинів. Площа кожного – більш як 20 кв. м. Вони повністю перекривають входи і рух, а власники мають гроші з їх оренди", – говорить Кривенко.

Нагадаємо, у березні під стінами Київської міської державної адміністрації зібралися підприємці, які протестували проти рішення депутатів Київської ради заборонити торгівлю алкогольними напоями в малих архітектурних формах.

Тоді мітинг столичних підприємців переріс у бійку і штурм будівлі Київради, а користувачі соцмереж назвали акцію "Алкомайданом".

ФОТО: QHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-