Кравчук пояснив, чому 370 комуністів голосували за Незалежність

Кравчук пояснив, чому 370 комуністів голосували за Незалежність

Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що 370 депутатів-комуністів із 450 присутніх у ВР проголосували за незалежність України 25 років тому через те, що у них не було великих активів у банках. 

Таку думку він висловив у п'ятницю на засіданні "круглого столу" у Верховній Раді, присвяченому Дню Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На засіданні 24 серпня, коли було проголошено Акт про незалежність, 370 комуністів і 80 національно-патріотично зорієнтованих депутатів проголосували за Декларацію про суверенітет, а потім Акт про незалежність України. Відповідь у тому, що ті комуністи не мали у банках активів, їм не було що втрачати», - наголосив Кравчук.  

За його словами, через це вони і проголосували за незалежність.

«Якщо у банках багато активів та ще більше власності, то є що втрачати і є над чим подумати - чи голосувати чи ні. Ось чому всі у Верховній Раді після першого скликання вже голосують через гаманець, тому що політика для них набула зеленого кольору, для нас вона була жовто-блакитною. В цьому головна різниця між нами», - підкреслив Кравчук.

Він закликав депутатів, які вибороли незалежність України, допомагати нинішній владі розбудовувати українську державу.

«Не час сперечатися через дрібниці. Зараз час об'єднуватися заради України», - наголосив Кравчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-