Смерть у Кривому Озері: поліціянту оголосили підозру в умисному вбивстві

Смерть у Кривому Озері: поліціянту оголосили підозру в умисному вбивстві

Укрінформ
Одному із затриманих працівників поліції, яких підозрюють у смерті мешканця Кривого Озера на Миколаївщині, оголошено підозру у навмисному вбивстві.

Про це на брифінгу в четвер, 25 серпня, поінформував заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Трьом із шести поліцейських уже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень). Крім того, одному з них оголосили про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК)», - сказав Божило.

За його словами, щодо трьох інших поліцейських тривають слідчі дії, за результатами яких буде надана законна оцінка. Усі винні будуть покарані.

Він також зазначив, що для розслідування резонансного вбивства жителя Кривого Озера створена група з 10 досвідчених слідчих і 5 прокурорів.

Варто зазначити, що прокурор на більшість запитань журналістів не відповідав, посилаючись на таємницю слідства. Він також наголосив, що слідчі дії не проводилися, поки підозрюваних не вивезли за межі Кривого Озера, адже існувала реальна загроза самосуду над ними.

Божило сказав, що підозрювані отримали тілесні ушкодження. Проте коли саме це сталося – під час конфлікту з убивством Олександра Цукермана, чи згодом, коли їх виводили через оскаженілий натовп людей, не уточнив.

Він також зауважив, що зараз ведуться пошуки зброї, з якої був убитий потерпілий.

Як уже повідомлялося, в ніч на 24 серпня наряд поліції прибув на виклик в помешкання 32-річного чоловіка, який вчиняв хуліганські дії. До нього були застосовані заходи фізичного впливу та кайданки. Згодом чоловік помер. Правоохоронці сказали, що своєю смертю. Але рідні звинуватили поліцію у його вбивстві. Біля прокуратури та райвідділу поліції зібралося майже 200 місцевих мешканців. Вони вимагали справедливого розслідування. Ситуація загрожувала силовим штурмом приміщень.

На подію зреагувала обласна прокуратура. В Криве Озеро направили слідчу групу з області для проведення розслідування. Трьох поліцейських затримали. Двом із них уже обрали запобіжний захід у вигляді одного місяця перебування під вартою без права внесення застави. Третьому запобіжний захід ще обирається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-