В Укрбюро Інтерполу кажуть, Панама тиждень мовчить про Каськіва

В Укрбюро Інтерполу кажуть, Панама тиждень мовчить про Каськіва

Укрінформ
Станом на 25 серпня до Укрбюро Інтерполу не надходило офіційної інформації про затримання в Панамі екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестицій часів Януковича Владислава Каськіва.

Про це в четвер на своїй сторінці у Facebook написав директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. 

«Станом на 25.08.2016 інформації про затримання Каськіва В.В. у Панамі на адресу РА Укрбюро Інтерполу не надходило», - йдеться у повідомленні.

Водночас Шевченко повідомив про те, що 20 липня до обліків Генерального секретаріату Інтерполу за запитом Департаменту карного розшуку Нацполіції України було внесено клопотання про публікацію червоного повідомлення щодо міжнародного розшуку Каськіва для притягнення до кримінальної відповідальності. І вже 1 серпня Генеральним секретаріатом Інтерполу було опубліковано червоне повідомлення Інтерполу №А-6987/8-2016 «щодо міжнародного розшуку Каськіва Владислава Володимировича, 01.12.1973 р.н., з метою його арешту та подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України». 

Як зазначає Шевченко, згідно з повідомленням НЦБ Інтерполу в Панамі, 18 серпня Каськів був зупинений на кордоні із Коста-Рікою після того, як 17 серпня йому було відмовлено у в’їзді в цю державу. Після цього НЦБ Інтерполу в Панамі висловило прохання терміново надіслати офіційний запит про тимчасовий арешт з метою подальшої екстрадиції в Україну Каськіва на адресу Міністерства закордонних справ Панами дипломатичними каналами відповідно до вимог Договору між Україною та Республікою Панама про видачу правопорушників від 04 листопада 2003.

«18.08.2016 на адресу НЦБ Інтерполу в Панамі було надіслано копію запиту Генеральної прокуратури України про тимчасовий арешт Каськіва В.В. та тримання під вартою до надходження запиту про його видачу дипломатичними каналами, як це передбачено відповідним договором», - підкреслив Шевченко.

Нагадаємо, екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестицій Владислав Каськів у блозі на «Українській правді» заявив, що його не затримували і не заарештовували, та й картки Інтерполу про нього «не існує». На підтвердження своїх слів екс-чиновник опублікував фото, на якому він стоїть поруч з поліцейським зі свіжим, за його словами, номером панамської газети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-