Нацполіція: Поняття рейдерства досі не визначено законом

Нацполіція: Поняття рейдерства досі не визначено законом

Укрінформ
У Кримінальному кодексі України досі не визначено таке поняття як рейдерство, коли в незаконний спосіб захоплюються підприємства чи установи.

Про це в четвер під час антирейдерського експертного круглого столу в Києві заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Руслан Дударець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У повсякденній нашій діяльності ми стикаємось з таким явищем як рейдерство. Однак законодавчо такого поняття (рейдерство - ред.), на жаль, у нас не визначено", - сказав він.

За словами Дударця, у чинному Кримінальному кодексі України є ряд статей, які лише в деякій мірі охоплюють склад такого правопорушення, як рейдерське захоплення підприємства. Він наголосив, що як правило рейдерство супроводжується силовими захоплення підприємств, коли заподіюються тілесні ушкодження його працівникам чи керівництву. Крім цього, рейдерські захоплення відбуваються шляхом вчинення "певних маніпуляцій" з правовстановлючими документами, такими як рішення зборів засновників, "підробка судових рішень" тощо.

Водночас Дударець наголосив, що основна стаття, яка в тій чи іншій мірі охоплює склад такого явища як рейдерство, є стаття 206 зі значком 2 Кримінального кодексу. Зокрема, вона передбачає кримінальну відповідальність за протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації.

"На жаль, вона в повній мірі не охоплює всі ті дії, які відбуваються при рейдерському захопленні підприємств", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-