Відділення поліції у Кривому Озері розформують - Деканоідзе

Відділення поліції у Кривому Озері розформують - Деканоідзе

Укрінформ
Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе заявила, що відділення поліції у Кривому Озері буде розформовано.

Про це вона заявила перед від'їздом у Миколаївську область, де візьме на особистий контроль перебіг службового розслідування щодо надання оцінки законності дій поліцейських, передає сайт Нацполіції.

"Попередньо керівництвом Нацполіції прийнято рішення про розформування Кривоозерського відділення Врадіївського відділу поліції ГУНП у Миколаївській області. Наразі ми очікуємо на результати службового розслідування. Мною ухвалено рішення про розформування відділку поліції Кривого Озера... Ніхто не буде покривати винних", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, близько 3 години 24 серпня в поліцію Кривоозерського району звернувся 46-річний місцевий житель із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши особисті речі і гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення, що той самий порушник за місцем свого проживання чинить хуліганські дії. Поліцейські намагалися вгамувати порушника, але той чинив опір, тож до нього застосували заходи фізичного впливу та наручники. Якоїсь миті чоловікові стало зле. Медики викликаної "швидкої допомоги" констатували його смерть.

Однак рідні загиблого та місцеві жителі звинувачують поліцію в його вбивстві. У зв'язку з цим біля прокуратури та райвідділу поліції зібралося майже 200 місцевих жителів, які вимагали справедливого розслідування.

Відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Тіло потерпілого для проведення судово-медичної експертизи направлено в Миколаївське обласне бюро судово-медичних експертиз. За висновком патологоанатома, причиною смерті мешканця смт Криве Озеро стала гостра внутрішня кровотеча та травматичне поранення серця.

Трьох поліцейських затримали. У четвер, 25 серпня, їм мають обрати запобіжний захід у Центральному райсуді міста Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-