У Києві розпочався парад Незалежності

У Києві розпочався парад Незалежності

Онлайн
Укрінформ
У центрі Києва розпочався військовий парад до 25-ї річниці Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на параді присутні Президент України Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Попко, президент Польщі Анджей дуда й колишні президенти України за виключенням екс-президента-втікача Януковича.

За інформацією Міноборони, сьогодні у військовому параді беруть участь понад 4 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України, учасники АТО, а також понад 200 одиниць військової техніки. Вперше в історії України участь у військовому параді візьмуть військовослужбовці Сил спеціальних операцій та резервісти, які входять до складу стратегічного резерву Збройних Сил України, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення українського війська.

Під час параду військовослужбовці Збройних Сил України крокують у парадних та повсякденних військових одностроях нового зразка.

Військова техніка, що залучена до параду, – це модернізована техніка, яка надійшла з заводів, та техніка, що знаходилась у створеному Міністерством оборони резерві. Після проведення параду всі зразки техніки та озброєння будуть передані у військові частини та підрозділи Збройних Сил України.

Скрін: UA:Перший

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-