Порошенко на Харківщині побував на військових навчаннях

Порошенко на Харківщині побував на військових навчаннях

Укрінформ
Президент Петро Порошенко спостерігав за військовими навчаннями у Башкирівці на Харківщині і високо оцінив підготовку контрактників.

Про це він сказав журналістам під час короткого підходу до преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вони (контрактники. - Ред.) вперше на злітній полосі Чугуєва побачили ці машини, але ви бачите майстерність, яку продемонстрували і в артилерійському вогні, і в маневруванні, і в злагодженості дій. Сьогодні ми можемо сказати, що це є обличчям Збройних сил України. Мені приємно бачити такий рівень професіоналізму, високий рівень патріотизму, високий бойовий дух, високий рівень підготовки. Всі екіпажі, які ви сьогодні бачили, - це контрактники", - зазначив Порошенко.

Разом із Президентом за ходом навчань спостерігали міністр оборони Степан Полторак, начальник Генштабу - Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, секретар РНБО Олександр Турчинов, командувач Нацгвардії Юрій Аллеров, голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

Навчання відбулися за участю нової та модернізованої техніки, яку Порошенко у першій половині дня передав військовослужбовцям на аеродромі авіаційної бригади у Чугуєві під Харковом.

Як пояснив начальник Регіонального медіа-центру МО полковник Дмитро Горбунов, за легендою ротна тактична група відбивала наступ умовного противника.

"У навчаннях брали участь танки Т-64БВ, зенітні установки ЗСУ 23-4, бронетранспортери БТР-3ДА і БТР-80, а також бойові машини піхоти БМП-2. Військові використовували тактичні прийоми, а також установку димових завіс під час руху бронетехніки. Ці методи активно застосовуються в зоні АТО", - наголосив Горбунов.

Після навчань Порошенко вручив бойові ордени та медалі більш як сорока військовослужбовцям ЗСУ та інших військових формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-