МІП та Міжнародний культурний арабський центр підписали меморандум про співпрацю

МІП та Міжнародний культурний арабський центр підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України та Міжнародний культурний арабський центр в Україні підписали меморандум про співпрацю, що дасть змогу забезпечити розуміння позиції України та підтримку на Близькому Сході.

Про це повідомляє прес-служба МІП

За словами міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, співпраця повинна не лише зміцнити дружні взаємини між Україною та країнами Близького Сходу, а й сприяти поширенню об’єктивної, правдивої  інформації про Україну серед арабомовного населення.

“Україна створила систему іномовлення, запустила державний телеканал UATV. Ми б хотіли розробити спільні плани та заходи разом з Вами, щоб давати якісний контент новин з України арабською мовою країнам Близького Сходу та забезпечувати необхідною від Вас інформацією наших громадян”, - сказав міністр.

Директор Арабського центру Галал Фарауї зауважив, що два роки тому він ініціював створення українсько-арабського супутникового телеканалу «Україна зараз», який популяризує Україну на теренах країн Близького Сходу.

"Україна зараз" знайомить арабомовну аудиторію світу з культурою та традиціями України, демонструє промисловий та сільськогосподарський потенціал України», - підкреслив директор.

Фарауї зі свого боку запевнив у готовності сприяти поширенню українських об’єктивних новин серед арабомовного населення, використовуючи, зокрема, контент UATV.

Нагадаємо, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках Мультимедійної платформи іномовлення України замість супутникового телеканалу «УТР» в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.

Правовим рушієм Мультимедійної платформи іномовлення України став Закон «Про систему іномовлення України», який було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Згідно з законом, з нового року МПІУ зареєстровано як державне підприємство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-