Порошенко вкладникам «Михайлівського»: Вам повернуть гроші

Порошенко вкладникам «Михайлівського»: Вам повернуть гроші

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запевнив вкладників банку «Михайлівський», що їхні гроші будуть повернуті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після участі у церемонії підняття Державного Прапора Порошенко поспілкувався з мітингуючими вкладниками банку, які стояли неподалік від Софійської площі.

«Вкладники банку «Михайлівський», я взяв слідство під свій особистий контроль. Голова банку заарештований. Гроші вкрадені будуть знайдені, вилучені і використані для виплат вам», - сказав Президент.

Він додав, що звернеться до Кабміну, щоб там створили робочу групу, яка буде контактувати з вкладниками банку «Михайлівський».

Фото: Микола Лазаренко, Укрінформ

Банк "Михайлівський" був оголошений банкрутом 23 травня ц.р., а за два дні до цієї заяви голова правління банку Ігор Дорошенко заявив про своє звільнення з посади. Пізніше з'ясувалося, що за добу до оголошення кредитний портфель банку виявився в розпорядженні фінансової компанії "Фагор", а більша частина депозитів фізосіб у банку оформлялася не у вигляді класичного договору про розміщення депозиту, а у вигляді інвест-договору, і не з банком, а з фінансовою компанією.

9 серпня вкладники "Михайлівського" у центрі Києва провели акцію протесту. Вони перекрили рух транспорту на Хрещатику. У такий спосіб вкладники вимагали, щоб влада звернула увагу та виплатила депозитні заощадження, в чому відмовляє Фонд гарантування вкладів. Але замість того, щоб побачити чиновників, до людей направили загін правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-