Спецпризначенці тренували десантування без парашута

Спецпризначенці тренували десантування без парашута

Фото
Укрінформ
Особовий склад загону спеціального призначення Західного ТУ Національної гвардії України пройшов заняття з десантування безпарашутним способом за допомогою військової авіації.

Про це повідомляє Група інформації і комунікації Західного ТУ Нацгвардії України.

«На цьому занятті ми відпрацювали найефективніший спосіб оперативної доставки особового складу у важкодоступній місцевості. За допомогою верхолазного спорядження та Fast Rope військовослужбовці десантувались у визначеному місці. Для пояснення - канат Fast Rope дає можливість швидкої висадки особового складу без посадки вертольота, він спеціально розроблений для потреб армії та спецпризначенців. Загалом, особовий склад відпрацював всі елементи на відмінно», - розповів керівник заняття.

Спецпризначенці десантувались з вертольота МІ-8 із застосуванням верхолазного спорядження з висоти 15-20 метрів у важкодоступній місцевості.

В світі такий спосіб десантування вважається найбільш ефективним для вирішення цілого ряду завдань. Це стосується, як підрозділів спецпризначення, так і рятувальних підрозділів.

Зазначимо, що такий варіант доставки забезпечує швидке десантування з майном в будь-який екіпіровці, з будь-яким спорядженням, на будь-яку поверхню, в будь-який час доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-