ГПУ повідомила про підозру 18 високопосадовцям РФ - Луценко

ГПУ повідомила про підозру 18 високопосадовцям РФ - Луценко

Оновлено
Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру 18 високопосадовцям Російської Федерації за військове вторгнення на території Донецької та Луганської областей.

Про це під час прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На підставі зібраних доказів 8 серпня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру за вчинення тяжких злочинів проти основ національної безпеки вісімнадцятьом особам із числа представників влади та Збройних сил Російської Федерації. Серед яких радник президента Російської Федерації, колишній представник президента Російської Федерації у так званому Кримському федеральному округу, міністр оборони Російської Федерації і два його заступники, десять його генералів із числа вищого командного складу Збройних сил Російської Федерації", - сказав генпрокурор.

За його словами, досудовим розслідуванням було установлено, що кожен із підозрюваних, навмисно порушуючи Конституцію України та низку нормативно-правових актів, у період з лютого 2014 року до цього часу забезпечували вторгнення військових підрозділів ЗС РФ на територію України для ведення бойових дій.

"Злочинні дії призвели до загибелі 2 тисяч 263 і поранення 8 тисяч 394 військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, а також заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки", - додав Луценко.

Повідомлення про підозру та виклики для проведення слідчих дій були доставлені в Адміністрацію президента РФ та Міністерство оборони Росії за допомогою міжнародної кур`єрської служби доставки та електронною поштою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-