Муженко перевірив підготовку операторів дронів

Муженко перевірив підготовку операторів дронів

Фото
Укрінформ
Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко на загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, що на Житомирщині, перевірив етап підготовки операторів безпілотних авіаційних комплексів (БпАК).  

Про це повідомляє прес-служба Командування Високомобільних десантних військ ЗС України

"Фаховий вишкіл операторів, можливості БпАК особисто перевірив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко, спостерігали командувач ВДВ генерал-майор Михайло Забродський, командувач сухопутних військ генерал-лейтенант Сергій Попко, начальник Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова генерал-майор Олександр Левченко. Варто відзначити, що в ході заходу бойовим розрахункам були передані сучасні безпілотні авіаційні комплекси для застосування в АТО", - йдеться в повідомленні.

Також в повідомленні зазначається, що особливістю проведення цих навчань є те, що оператори БпАК не тільки вчилися майстерності керування, а ще й освоювали можливості БпАК в наведенні та корегуванні вогню артилерії по виявлених цілях.  

"Особливістю навчання військовослужбовців аерозвідки було вдосконалити їх майстерність не тільки в керуванні БпАК, а й, зокрема, застосовувати його можливості для наведення та корегування вогню артилерії по виявлених цілях. В ході розвідки оператори виявляли цілі передавали розвідданні командиру артпідрозділу ВДВ, який у свою чергу виконував вогневі завдання із знищення умовного противника з пристрілюванням за допомогою БпАК", - зазначається в повідомленні.

Цього ж дня також проводилися демонстраційні польоти різних зразків БпАК в умовах застосування засобів радіоелектронної боротьби. 

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-