На Всесвітньому форумі українців кримчани закликали звільнити Миколу Семену

На Всесвітньому форумі українців кримчани закликали звільнити Миколу Семену

Укрінформ
Кримська делегація виступила на VI Всесвітньому форумі українців зі зверненням про долю журналіста Миколи Семени.

Про це повідомляє сайт Крим.Реалії.

Учасник форуму, кримський вчений, журналіст Петро Вольвач заявив про безпрецедентну ситуацію: вперше за всю історію форуму делегат Микола Семена не зміг прибути на захід «через переслідування російською окупаційною владою». Кримчани закликали чинну владу зробити все можливе для звільнення і повернення журналіста на материкову частину України.

«Звертаємо увагу урядів демократичних країн і світового співтовариства на утиски і репресії російської окупаційної влади проти українського Криму проти кримських журналістів, прав і свобод більшості українських громадян у Криму. Вимагаємо від окупаційної влади Криму негайного звільнення Миколи Семени і надання йому можливості лікування на материковій Україні», – заявив із трибуни Вольвач.

Делегати форуму підтримали кримське звернення.

Навесні у Криму пройшли масові обшуки, у тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Проти автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою у закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-