Укрспецсистеми: Після Рябошапки можливі й е-декларації Джеймса Бонда

Укрспецсистеми: Після Рябошапки можливі й е-декларації Джеймса Бонда

Заява
Укрінформ
Державне підприємство "Українські спеціальні системи" відхрестилося від видачі фейкового (несправжнього) електронного цифрового підпису Руслана Рябошапки.

Про це йдеться в заяві "Укрспецсистем".

"В базі АЦСК ДП "УСС" інформація щодо видачі громадянину Рябошапці посиленого сертифіката відкритого ключа відсутня", - наголошується в повідомленні.

У ДП запевняють, що за час функціонування "Укрспецсистем", з 2014 по теперішній час, громадянин Рябошапка не звертався за послугою щодо видачі йому посиленого сертифікату відкритого ключа, тому інформація щодо можливого використання для зламу автоматизованої системи електронного декларування ключа, виданого "УСС", не відповідає дійсності.

"Введення електронної декларації Рябошапки, Джеймса Бонда та інших персонажів підтверджують можливість анонімного входження до системи електронного декларування за допомогою будь-яких сертифікатів, в тому числі виданих неакредитованими ЦСК, в тому числі приватних, без обов'язкової перевірки статусу сертифікату користувача на його чинність. Все це є свідченням того, що програмне забезпечення системи електронного декларування не забезпечує основоположні принципи захисту інформації", - заявляє держпідприємство.

"Укрспецсистеми" запевняють, що їхній акредитований центр сертифікації ключів завжди діяв і діє виключно у чіткій відповідності з законодавством України, зокрема щодо правил посиленої сертифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-