Прокуратурі дозволили заочне розслідування проти бойовика

Прокуратурі дозволили заочне розслідування проти бойовика "Гіві"

Укрінформ
Суд дозволив провести спеціальне досудове розслідування стосовно ватажка банди терористів "Сомалі" на прізвисько "Гіві" (справжнє ім'я Михайло Толстих).

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"19 серпня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ватажка незаконного збройного формування «Сомалі» терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Гіві" у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258; ч. 1 ст. 258-3; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438; ч. 2 ст. 146 КК України", - зазначається у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що у ході досудового розслідування здобуто достатньо доказів того, що підозрюваний у період з травня 2014 року по січень 2015 року, виконуючи відведену йому представниками влади Російської Федерації роль у веденні агресивної війни проти України, організував та особисто вчинив у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту «Донецьк» теракти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки.

Підозрюваного оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних процесуальних дій найближчим часом обвинувальний акт стосовно вказаного терориста буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

У ГПУ нагадали: за вчинення особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-